Маказа

Род, народ, родина

вторник, 11 септември 2012 г.

Пеене за деца, бременни и мами


 ...

За повече информация за ползите от пеенето по време на бременност, както и за пеенето на деца и родители може прочетете тук:

Утробата е класна стая
Здравето, емоционалността, интелектът и дори творческите способности се залагат в 9-те месеца между зачатието и раждането.

Два ставнително наскоро обособени клона на психологията изучават най-ранния ни опит. Пренаталната психология се фокусира върху този, с който се сдобиваме през 9-те месеца в утробата- от зачатието до раждането.Пренаталната психология се занимава с опита, продобит при самото раждане и непосредствено след това. Оказва се че този пренатален опит е твърде богат- той е съхранил знания и емоции, които са се запаметили абсолютна несъзнателно, но толкова трайно и на толкова фундаментално равнище, че в голяма степен сме това, което сме, заради него. Част от наученото може никога да не изплува в съзнателен спомен, а завинаги или поне задълго да остане в сферата на несъзнаваното.  
Наученото ни подготвя за времето и мястото, кудето ще се появим. До не много отдавна на новороденото се е гледало като на необременено с каквито и да е знания същество- празен съд, в който те започват да наливат след раждането. Науката от последните години доказва, че още докато сме в утробата научаваме много и това познаниие има огромно значение за целия ни бъдещ живот. Изключително силно ни влияе и начинът, по който сме се родили...
Паметта на неродонето
Истината е, че малко хора имат съзнателни спомени от преди 3 годишна възраст.  Според американския психолог д-р Дейвид Чембърлейн в кигата си Бебетата помнят, представя експерименталните си изследвания, доказващи съществуването на пренатална памет. Чембърлейн доказва, че по време на вътреутробния си живот детето събира и обработва информацията, която достига до него, трупа опит и постоянно се учи от него точно като нас, възрастните.

Линк Ползи от пеенето по време на бременността- ранна връзка дете- родител

В часовете се провеждат занятия, които са насочени към създаване на ранната връзка майка-дете, чрез употребата на гласа. Ще учим как да комуникираме с детето си, докато то още е в корема на мама. Ще изграждаме силна емоционална връзка и ще положим основата на възпитанието на детето. Посредством подбрани упражнения за гласа, песни, дишане и красиви български ритми ще ви въведа в дебрите на ефективната комуникация с вас самите, с вашето дете и с околния свят. Целта е да създадем усещане за цялост, пълнота в комуникацията, спокойствие и пълна релаксация по време на провежданите семинари.

Очаквам ви!

Линк "Отворени часове по народно пеене"   Заповядайте

Извадка от книгата на М. Бертен "Всичко за пренаталното възпитание "
"Именно посредством ароматите, вкусовете, формите, цветовете, структурите и звуците се извършва развитието на зародиша и плода. "
Познанията
Да припомним, че сетивните органи и съответните мозъчни центрове са на своето място от края на ембрионалния период към трерия месец от вътрешноутробния живот.  През шестте месеца от периода на развитие на плода те се развиват и усъваршенстват специализацията си по различни начини според естеството на техната функция и според качеството и интерзитета на стимулациите, които получават."
повече от книгата четете тук:
Слухът- първото сетиво на Мъдростта



0 коментара:

Публикуване на коментар