Маказа

Род, народ, родина

сряда, 1 ноември 2017 г.

Минали събития


Минали събития
"В кръга на предците"
Пеене и прана с Ана


ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ,

Първи кръг на предците

С това събитие стартирам инициативата наречена Благословията на предците. Първи кръг на предците - свързване чрез песента. На следващите ни срещи освен с песен ще поговорим за връзката ни с предците през духа и учението на суфите. Познавайки своят корен ние черпим сили и вдъхновение. Инициативата "Благословията на предците" e  начало на едно по-дълбоко разбиране за силата на духа и семейството. В кръга на предците ще направя лекция и ще говорим за скритата динамика на рода и влиянието й върху живота ни пред метода на семейните констелации.
Някои от Вас вече се запознати с темата, за връзката ни с духа на рода, за други ще бъде новост, но аз ще се радвам да предам познанието, което самата аз получих след 4 години практика и завършващо обучение като констелатор. Очаквам ви. Заповядайте.
Здравейте приятели, днес потегляме.към Свободния фестивал на безвремието в красивото село Ъглен. Там вече като Център "Канатица" ще направим участие в три кръга на предците. Първият кръг е този на песента "Пеене и прана с Ана", вторият е този на танца с "Босо хоро" с водещ Изабела Костадинова. В третия кръг ще говорим за скритата динамика на рода и силата на Духа на предците, през метода на семейните констелации с мен PranaAna. 
Познавайки добре своя корен ние черпим сили, мъдрост и познание. В края на фестивала имаме и изненада за вас. С помощта на организаторите сме ви поготвили нещо специално. ;-)
Всеки е добре дошъл да се докосне, да чуе, да види и опита.

Чрез работата с енергията на рода и родната земя ние имаме възможност от една страна да направим връзка със силата на дедите си и земята на произход чрез песента и танца. Пеейки и танцувайки същевременно го захранваме и обогатяваме с нашата лична енергия и радост. Те са БЛАГОДАРНОСТ.

В третия кръг ще внесем повече разбиране и яснота по отношение на скритата семейнна динамика и влиянието на системите върху живота ни. Това ще направим чрез въвеждащата лекция по семейни констелации. Чрез метода ние разбираме, че сме свързани много по-дълбоко с хората живели преди нас, със семейството си, своите партньори и със земята. Познаването на Корена, лекува рани, дава сила, освобождава. Нуждата да почитаме предците си, техния живот, е начин да получим напътствия в процеса на личното си усъвършенстване. А ние сме същества в процес на развитие...
Когато ВКЛЮЧИМ И РАБОТАТА С ДУХА осъзнато ще открием и силата на Духа на предците и тяхните скрити благословии. Готови ли сте?

Към момента съм преминала обучения както по Немската школо на Берт Хелингер, така и по Френската школа на Фамилни и системни констелации на Идрис Лаор, към която се сертифицирам. Личният ми опит с метода е незаменим пътеводител и ми даде много сила и осъзнаване за динамиката скритите неща в системната работа. За всеки, който иска да научи повече ще обява записване за лекцията на място.
Очаквам ви.
пеене и прана с Ана , но с нови идеи и разработки.

Семинарът "Детето в мен"
Пътят към себе си е едно истинско приключение. И както с всяко нещо в живота ни, за да се впуснем в него, то изисква от нас жертва. Тази жертва е нашият комфорт. Защото, ако не излезем от комфортната си зона на познатото, ние няма да намерим нищо ново, нищо предизвикателно в ежедневието си. Чувстваме неудоволетворени, без да знаем защо, независимо от това с какво се занимаваме. Не работата и ангажиментите ни уморяват толкова, колкото неудоволетворения ни стремеж към развитие, към приключения и към изследване на новото. Съвременният свят има свои приоритети, изисквания и нужди, които не съвпадат с нашите. Затова не можем да очакваме външния свят да ни донесе вътрешното удоволетворние. И това може само да ни радва. Защо ли, защото така ние се насочваме към пътя навътре- пътя на мистика и мъдреца. А там е мястото, където се крият истинските съкровища за човека неговата свобода, изява и автентичност. Търсенето започва от нас самите. Силата е в нас ни е дадена, не за да робуваме на модели и закостенели представи за дуалността, а за да открием своите истински стремежи и да се доверим и преживеем дори и простите неща, по нов удоволетворяващ начин.
Търсим кариера, преди да разберем призванието си.
Обществото ни сведе успеха до списък с празни квадратчета, които трябва да попълваме с чавки – да завършиш училище, да си намериш партньор в живота, да имаш деца, да улегнеш в някаква кариера, и да търпиш, докато не дойде време да започнеш да прибираш пенсията си.
Тъжно, но факт!

Живеем отвън навътре, а не обратното.
Още от малки ни учат, че трябва да търсим ръководство от другите. Социалното нормиране е важна част от детството – разбираме как да се държим спрямо околните, но проблемите започват, когато допуснем този процес да включи и нещо толкова лично като смисъла на живота ни.
И така твърде се случва да открием, че живеем по сценария на нечий чужд живот.

Много хора се боят, че пътеката, която са си избрали в живота, не е правилната. Изкушаваме се да мислим, че смисълът на живота е да преуспяваме в обществото, да изградим кариера, да натрупаме пари, да се състезаваме и да печелим, и да се сдобием с власт.
Дори и да признаем пред себе си, че не сме доволни от капаните на успеха, твърде често се държим здраво за илюзиите си, защото те са всичко, което познаваме.
А може би смисълът на живота ни няма нищо общо с това, което работим, за да преживяваме? Може би той е просто да живеем честно и да откриваме кои сме наистина.
...
Неприятно, но факт!
Ако искате да промените това..заповядайте- остават броени дни до старта на семинара "Детето в мен", който ще се проведе на 24 април в Студио на Йога Мандала в София от 9 до 17.00 часа. Затова ви моля, който иска да вземе участие да се свърже със Студио Йога Мандала на следните телефони 0894 488 802 или 0894 488 809 за резервиране за място и заплащане. Местата са ограничени. Предвидила съм възможността да се възползвате от груповите отстъпки, така че не ги изпускайте. Очаквам ви.
Ако имате въпроси, моля не се притеснявайте да ми пишете. Доскоро.

Адрес на студио Мандала - гр. София, бул. Мария Луиза 58 ет. 4,5,6 (сградата с Карфур)

Участие: над 18 години
Цена за участие 89 лева
Ранно записване до 10 април: 75 лв
Групови отстъпки: 3 човека 225 лв. може и над 3-ма, 4-ма- обща цена 300 лева.

За записвания моля свържете се с рецепция на Йога студио Мандала
http://yogamandala.net/events/workshop/
Интернет флайер с повече информация, вижте в долния линк

http://pranaana.blogspot.bg/2014/11/blog-post_12.html

https://www.smore.com/11jmm
 Мнения на участнци:Elitsa ChaushevaОпитната и квалифицирана водеща Анна Йовкова умело ни повежда по пътя към себе си, към онази част от нас, която остава винаги на пет годинки . Чрез медитации, психологически игри и други практически занимания участниците в семинара успяват да се докоснат до връзката си с Източника и с необятния си творчески потенциал и въображение. Всеки открива доколко е способен да се довери на себе си и на другия и оттам – доколко е способен да работи в екип, да си сътрудничи.
Поради разли...чни причини, повечето от нас са откъснати от вътрешното си дете, от своите нужди и способности, както и доверието в себе си. Ани успява постепенно и деликатно да възстанови тази връзка като по този начин дава тласък на нови осъзнавания и дори свързване с неподозирани таланти, до повишаване на самоувереността и самочувствието у всеки участник, както и на доверието в себе си и уменията за сътрудничество. Горещо препоръчвам този семинар на всички, които имат нужда от начален тласък за изследване на нови хоризонти за себереализация и, дори, поемане по нов житейски път!

Gergana Галадриел Stefanova
Здравейте, казвам се Гергана Стефанова и преди време имах огромното удоволствие да присъствам на и да бъда участник в семинар на име „Детето в мен”. Отначало бях много притеснена – какво ли ще е това, как ще ме приемат останалите, как ще се представя, защото дотогава за мен думата „семинар” се свързваше с обучение и полагане на изпит. Когато, обаче, започна „Детето в мен” първото нещо, което установих с огромно удоволствие беше, че съм допуснала огромна грешка във възприятиет...о – това не беше обучителен семинар, в края на който трябва да покажеш наученото, а напълно ново изживяване за мен. Първоначалното притеснение бързо изчезна и в присъствието на водещата и на групата около себе си, както и чрез тяхната помощ преминах през едно вълнуващо приключение. „Детето в мен” ме накара да се обърна навътре към себе си и по-точно към онази отдавна забравена и изтикана в несъзнаваното част от мен, която някога играеше, рисуваше, танцуваше, смееше се, плачеше и посрещаше всичко с лекота – с лекотата, с която само децата го правят. И след като установих тази връзка изведнъж слънцето засвети по-ярко и небето стана по-синьо, а аз започнах да дишам по-леко. Зададох въпроси, важни въпроси и получих отговори. Почувствах се цяла, единна, отново себе си. Но това, разбира се е моето лично преживяване. При всички случаи горещо препоръчвам семинарът „Детето в мен” на всеки един. Порастваме, потъваме в ежедневните битовизми и забравяме себе си. „Детето в мен” може да ви припомни и да ви върне идентичността.
Здравейте!
ПРЕПОРЪЧВАМ ГОРЕЩО!
Защо?
Мнозина от хората, които са ме виждали последната година, ме намират променен. Особено физически. И питат - как стана? Какви диети? Спорт? Истината е, че всичко започна много преди това. В главата ми. В психиката ми. И един от ключовете за психическата ми промяна е този семинар на Анна, който ми помогна да прогледна за миг през пелената на всекидневната забързаност и да видя мъничкото АЗ, което търси свобода! Да открия мотивацията и да ...намеря пътя към вдъхновението!
Анна:
"Този семинар e за всеки, които има нужда от препрограмиране… Той ще ви отведе в детството, времето на непосредственото общуване, ще ви върне много от радостта и смисъла в живота. Ако сте уморени, или искате да направите списък на мечтите си отново и да полетите високо, да бъдете по-изобретателни, усмихнати и щастливи – този семинар е за вас. Чрез техники от съвременната психология и психотерапия аз ще ви поведа на вълшебното пътешествие към себе си, в търсене на истинско си аз, ще съзрем неподправената си същност и ще се свържем с най-верния водач – нашата интуиция."

Това е семинар преживяване. 
Да рабоим не означава винаги да ставаме в 6 сутринта и да ходим на работа всеки ден. Не, съвсем не...тук ще работим здраво, но не така както очаквате..защо ли? Защото ще работим с духа. Ще се докосваме до струните на своите мечтания и ще свирим музиката на душите си. Ще търсим своята истината с вътрешната си мъдрост, ще се учим отново чуваме дъха на Живота в нас. Ще стъпим и умием уморенните си нозете в Потока на случването. Тук и сега.
Отново ще търсим, изследваме, откриваме....
Целта ни- да възстановим връзката със свещенно вътрешно пространство, със силата и интуицията на невинното и детско в нас. В духа на дервишките практики, връзката с мен и другия ще бъде разбулена и огледалото ще се запоти от дъха ни. Но преди да грейне обръзът на нашето Аз, ще ви предизвикам да видите себе си в другия, като му позволим да надникне във вас през вашите очи и надничайки плахо в дълбокото, да му се доверим, да го допуснем. За да усетим споделеното докосване в едно, докато се взираме в тишината в нас, ще наблюдаваме картините рисувани от ума ни, и така докато изследваме другия ще отриваме постепенно себе си. Готови ли се за работа?

За кого е този семинар?

Този семинар e за всеки, който има нужда от препрограмиране... Той ще ви отведе в детството, времето на непосредственото общуване, ще ви върне много от радостта и смисъла в живота. Ако сте уморени, или искате да направите списък на мечтите си отново и да полетите високо, да бъдете по-изобретателни, усмихнати и щастливи - този семинар е за вас.
Чрез техники от съвременната психология и психотерапия аз ще ви поведа на вълшебното пътешествие към себе си, в търсене на истинско си аз, заедно ще съзрем неподправената си същност и ще се свържем с най-верния водач - нашата интуиция.

Участниците ще придобият умения за наблюдение и контрол над собствените си емоции. Работата в група в защитена среда ще им помогне да общуват по-свободно и ефективно не само по време на семинара, но и в последствие - в реалното си обкръжение с колеги, приятели и семейството.

Чрез ролеви игри, медитация, самонаблюдение, упражнения за концентрация и движение, музика, изкуство участниците развиват умение за ефективно достигане до неподозираните си вътрешните ресурси, като се свържат с интуицията си и така започват отново да общуват със себе си и света по един непринуден начин, без страх и задръжки.

Още размисли:
Търсим кариера, преди да разберем призванието си.
Обществото ни сведе успеха до списък с празни квадратчета, които трябва да попълваме с чавки – да завършиш училище, да си намериш партньор в живота, да имаш деца, да улегнеш в някаква кариера, и да търпиш, докато не дойде време да започнеш да прибираш пенсията си.
Тъжно, но факт!


 За записване:
Линк към събитието във фейсбук: за тези, които искат да се запишат, моля посетете
https://www.facebook.com/events/773350459437039/

или страницата на Йога Студио Мандала гр. София.

http://yogamandala.net/events/workshop/

Минали събития:
заповядайте на ден на отворените врати в чудесно място в София- йога студио Мандала на 06.12.2015 от 14.00 часа ще направя кратък въвеждащ семинар на тема "Детето в мен".
Ще надникнем там, където възникват всички конфликти, където се формират възгледите на дуалността и където отново в противовес се ражда сякаш напук на този рационален свят и нашата уникална индивидуалност.
Очаквм ви.

Приятели ето, че дойде време да стартирам и новият сезон 2015-2016. Той ще бъде наситен със събития в търсене на нашия корен и автентичност. Готови ли сте за приключението? Знам, че мнозина го очакват с нетърпение. Този път съм ви приготвила и редица нови изненади- тази година ще има както музика и песни, така и програма наситена със събития. Освен познатите ви отворени часове "Пеене и прана с Ана", ще има и лекции, в които съм включила и странични изследователи и любитили на българския фолклор и история. Ще се потопим и в българската приказка и обредност. Ще надникнем в сакралните места на българското знание- предания, приказни сюжети и празници. Защо, къде, кога...и така ще оставим магията да ни води. Ще отворим портата на забравеното знание в нас и ще се потопим в извора на българския дух, които е жив и днес. А на нас остава да го преоткрием отново.


Събитието ще се проведе в София ул. Оборище 73 в читалище Алеко Константинов 3 етаж от 17 часа.
Очаквам ви.
Вземете си и музикални инструменти.

Прекрасна седмица пожелавам на всички пеещи сърца. Доскоро. 

Реакции:

0 коментара:

Публикуване на коментар