Маказа

Род, народ, родина

петък, 29 юли 2016 г.

Не ме интересува. Искам да знам можеш ли

Не ме интересува как печелиш прехраната си. Искам да знам за какво те боли сърцето и смееш ли да мечтаеш за това да тръгнеш да следваш Неговите желания.

Не ме интересува на колко години си. Искам да знам готов ли си да рискуваш да изглеждаш глупаво в името на Любовта, заради своите Мечти, в името на това удивително приключение, наречено Живот.
Не ме интересува какви планети обикалят около твоята Луна. Искам да знам дали си се докосвал до глъбините на собствената си Скръб, дали си открит за всички предателства в Живота или си се предал, затворил си се пред Страха от следваща болка.
Искам да знам можеш ли да останеш с Болката, моята или твоята, без да се опитваш да я криеш, заглушаваш или да се избавиш от нея.
Искам да знам можеш ли да съществуваш с Радост в сърцето, моята или твоята, можеш ли да танцуваш до забрава, можеш ли да позволиш на екстаза да те изпълни от върха на пръстите до короната на главата и да не мислиш за това, че трябва да си внимателен, че не трябва да губиш усещането за реалност и да помниш ограниченията на човешкото съществуване.
Не ме интересува вярна ли е тази история, която ми разказваш. Искам да знам можеш ли да разочароваш друг човек, оставайки верен на самия себе си. Можеш ли да понесеш обвинение в предателство и да не предадеш собствената си Душа.
Искам да знам можеш ли да бъдеш предан и следователно достоен за доверие. Дали можеш да видиш Красотата там, където всичко изглежда непрогледно.
Не ме интересува къде живееш и колко пари имаш. Искам да знам можеш ли да станеш сутринта след нощ, изпълнена с Горест и Отчаяние, абсолютно изтощен и уморен до мозъка на костите си, и да направиш всичко необходимо заради твоите деца.
Не ми пука кого познаваш и откъде си дошъл. Искам да знам можеш ли да стоиш в сърцето на Пламъка заедно с мен, без да се опитваш да отстъпваш и крачка назад.
Не ме интересува къде, какво и с кого си учил каквото и да било. Искам да знам какво те крепи отвътре, когато всичко около теб се руши.
Искам да знам можеш ли да оставаш насаме със себе си и действително ли искаш да има някой с теб в най-трудните моменти от живота ти.
...
Александър Ройтман (ФБ)

0 коментара:

Публикуване на коментар