Маказа

Род, народ, родина

петък, 12 август 2016 г.

В кръга на предцитеВ кръга на предците”
Познавайки добре своя произход ние черпим сили, мъдрост и познание. ;-)
Практиките са разработени на три нива или три кръга.
Първият кръг е този на песента "Пеене и прана с Ана", Втория кръг е на танца, където ще изучаваме български народни хора и танци – нарекохме го Босо хоро. Третия е наречен Духът на предците, в който ще се докоснем до родовата енергия, за да открием там скритите благословии на дедите си. Ще говорим за скритата динамика на рода и силата на корена през метода на семейните констелации с мен PranaAna. 
Всеки е добре дошъл да се докосне, да чуе, да види и опита.


Следващата ни среща ще е на Беглика. Кръгът на предците ще се провежда от началото на септември месец. Очаквайте ни и следете блога.Първи кръг на предците

Музикален семинар “Пеене и прана с Ана”

В тази уникална програма се съчетават техники за релаксация, медитация и дишане с изучаването на песни от българския фолклор. 
Програмата изследва корените на българския ни произход чрез песента. Това са единствени по рода си срещи, в които ще ви потапя в атмосферата на забравени родови приказки, изразени чрез народната песен.
Пеене и прана с Ана” е съвременна и интересна за всички участници програма, без значение дали може да пеете. Целта на семинара е изучаване на българската традиция чрез нови похвати, където чрез песните откриваме себе си. Елате да пътуваме назад във времето, за да открием корена и силата на нашата земя! Земя на българи и траки, бликаща от енергии и запазила една древната култура; превъплътила дълбокото познание за човека и вселената в своя фолклор.

Втори кръг на предците

Семинар “Боси на хорото”
В него заедно ще усетим ритъма на българското хоро хванати ръка за ръка в свещения кръг на предците. Българските танци и хората са връзка със силата в нас, с музиката и винаги радват душата. Те са живите мандали.
Представяне на водещия: За Изабел Костадинова музиката и танците са неотменна част от живота й. Завършва хореография, мечтае да събуди творческия автентичен дух в хората. Дипломира се 2014 г. е като преподавател и хореограф по български народни танци. Друго нейно хоби е фотографията. Повече за нея вижте на: http://izabella.portfoliobox.net/

Трети кръг на предците
Духът на предците
Въвеждащ семинар по семейни констелации с водещ PranaAna.

Чрез работата с енергията на рода и родната земя ни
е имаме възможност да направим връзка със силата на дедите си и на родната земя. Пеейки и танцувайки ние захранваме своя корен и го обогатяваме с нашата лична енергия и радост. Те са вид БЛАГОДАРНОСТ, затова и песните и танците ни карат да се чувстваме така добре, но с участието си в третият кръг на предците ще се докоснем до по-дълбоките нива на нашата родова енергия – тази на Духа на рода.

В третия кръг Духът на предците ще внесем разбиране и яснота по отношение на скритата семейна динамика и влиянието на семейните системи върху живота ни. Това ще направим чрез въвеждащата лекция и практики по семейни констелации. Ще разберем, че сме свързани много по-дълбоко с хората живели преди нас, със семейството си, със своите партньори и със земята си. Ще видим, че множество проблеми от личен, професионален и здравословен характер, се крият, в това което сме получили като енергия от рода, която идва от системата, към която принадлежим. Ще разберем защо познаването на връзките, отношенията и историята на нивото на Корена, лекува рани, дава сила, освобождава. Ще разберем, защо е нужно да почитаме нашите деди, техния живот и качества. Ще се научим как да откриваме скритата благословия, за да бъдем захранвани от силата на рода в живота си и да вървим смело напред по нашия личен път. 

0 коментара:

Публикуване на коментар