Маказа

Род, народ, родина

вторник, 14 август 2012 г.

Магия ли е българският фолклор?

Отзиви и снимки. Магията, която ни докосва.
 
 
  
Мили приятели, искам да споделя едно писмо с вас, което ми стопли сърцето. Надавам се да стопли и вашите сърца, защото когато сме заедно ние случваме нещо повече от това да пеем или да общуваме. Ще го усетите, като прочетете следващите редове. Благодаря Розалина.

На 8 септември 2015 г., 0:21, Розалина Балабанска написа:
"Здравей скъпа Ани,

благодаря ти за изпратената информация, песни, текстове, смимки. Сега на Беглика беше първата ни среща и съм очарована от гласа ти, песните, неповторимата атмосфера, която създаваш,способността да обединиш различни хора и да ги опияниш от магията на народните песни.

Аз съм израстнала с родопските песни.Баба ми и дядо ми живееха в Пловдив, но са родом от с.Петково ,в Родопите и като деца ни учеха да пеем родопски песни.Пееше се на редица семейни срещи и празненства. Сега ти отново откри за мен богатството на народната песен и ме накара да запея, нещо което отдавна в залисаното ежедневние изпълнено с много работа и ангажименти не се беше случвало. Благодаря ти от сърце и се надявам да стане традиция да се събираме и пеем. Чакам с нетърпение да обявиш дати за среща в парка Заимов.

До скоро,

Д-р Розалина Балабанска

Токуда болница София"

Усетихте ли го? Ето това е!


Магия ли е българският фолклор?
 
Така протече първата ни среща- първият ден за тази година на Беглика фест 2015. Много топлина, светлина и желание за живот и песен. Благодаря на всички замесени в това приключение, благодаря и на себе си. Скоро ще публикувам още снимки от втората ни среща- където представих не само семинара "Пеене и прана с Ана", но и посоката на следващите ми семинари на тема "Силата на предците" и връзката ни с рода и земята, от която произхождаме.
Защо е нужно да тачим традициите си? Какво ни дава връзката с семейство, род и земя? Колко старо е познанието скрито в фолклора и къде можем да търсим духовната си връзка и импулс за лично развитие? Принципите на груповата динамика, включването и статуса в групата, принципът на баланса във отношенията- къде са скрити посланията на нашите деди? Какво предизвикват наричанията на една българска сватба? Внимавайте какво си пожелавате, особена в лунна нощ, водно наричане и изпяти песни. Магия ли е българският фолклор? Ако искате да науите повече следете пуликациите в блога ми и събитията, които обявявам (семинарна програма), за да се включите и запишете в групите.

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 За контакти:
SingingPranaAna@gmail.com
Facebook групи:
Пеене и прана с Ана
Българанима

0 коментара:

Публикуване на коментар